Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

6 activiteiten die je niet mag missen in juni!

Op 23 juni is het de ‘Dag van de mantelzorg’. Om de mantelzorgers in de bloemetjes te zetten, worden er een hele maand lang tal van activiteiten georganiseerd. Wij selecteerden zes activiteiten die je zeker niet mag missen!

1. Uitstap: wandelen voor mantelzorg - 18 juni - Grimbergen

Kom mee wandelen in Grimbergen en laat je hart spreken voor alle mantelzorgers in de regio. De gezinsvriendelijke, begeleide en toegankelijke wandeling voor buggy- en rolstoelgebruikers van drie à vier kilometer begint én eindigt op de Karrekeskermis. Hier kan je voor en na de wandeling genieten van een hapje, drankje en heel wat animatie.

Meer info? Klik hier!

2. Infomoment: burn-out en mantelzorg - 21 juni - Antwerpen

Kom alles te weten over stress en de lichamelijke en mentale gevolgen ervan. Wanneer ben je overspannen? En wanneer spreek je precies van een burn-out? Als je voor iemand zorgt, is zelfzorg superbelangrijk. Maar hoe pak je dat best aan? Lesgeefster Greet Meskens geeft je bruikbare tips.

Meer info? Kik hier!

3. Waarderingsmoment: zorgen voor een ander, zorg ook voor jezelf - 23 juni - Ukkel

Tijdens dit bedankingsmoment word je getrakteerd op een uiteenzetting over ‘zorgen voor een ander, zorg ook voor jezelf’. Nadien kan je genieten van een tasje soep of lekkere croque monsieur, terwijl je een babbeltje slaat met andere mantelzorgers.

Meer info? Klik hier!

4. Infomoment: dag van de mantelzorg - 23 juni - Sint-Niklaas

Ontspanning, informatie en ontmoeting staan hier centraal. ‘Out of my box’ voorziet livemuziek, bestaande uit eigen nummers en covers. Mieke Geldhof, ervaringsdeskundige, geeft meer uitleg over hoe je de zorg volhoudt. Bij een hapje en drankje ontmoet je lotgenoten.

Meer info? Klik hier!

5.  Waarderingsmoment: dag van de mantelzorg - 23 juni - Mechelen

Zak af naar Mechelen en kies één van de zes groepsactiviteiten. Van een bezoek aan brouwerij ‘Het Anker’ tot een boottochtje op de Binnendijle, er is voor ieder wat wils! Als afsluiter word je getrakteerd op een warme maaltijd in Hof De Merode. Kortom, het wordt een dag waar jij - als mantelzorger - centraal staat.

Meer info? Klik hier!

6. Waarderingsmoment voor mantelzorgers - 24 juni - Kessel-Lo

Ook Samana Leuven wil alle mantelzorgers bedanken voor hun engagement. En dat kan niet zonder de nodige ontspanning en zoete lekkernijen. Kom zeker een kijkje nemen en geniet van een fijne babbel met andere mantelzorgers.

Meer info? Klik hier!

Meer activiteiten? Neem een kijkje in onze kalender!

beleving      0 reacties       12 juni 2017

Mantelzorger van de week: Rita Jacobs

Rita zorgt, samen met haar broer en zussen, voor haar moeder van 84 jaar. Hoe ervaart Rita haar taken als …

mantelzorger van de week      2 reacties

Ervaring met (risico op) drukletsels?

Hogeschool Gent voert een onderzoek uit naar drukletsels. Zorgde jij al voor iemand die last had van of moest opletten …

belangen      0 reacties