Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Word scholencoach voor jonge mantelzorgers

Mantelzorgvereniging Samana werkt aan mantelzorgvriendelijke scholen en is in dat kader op zoek naar freelance scholencoaches. Een scholencoach ondersteunt en helpt een school om in één jaar tijd mantelzorgvriendelijk te worden. 

Om dit project op zo veel mogelijk scholen te realiseren is Samana op zoek naar meerdere freelance coaches die secundaire- en hogescholen helpen begeleiden naar een mantelzorgvriendelijke toekomst. De school moet een ondersteunende plek voor de jonge mantelzorgers worden, een plek waar ze zich veilig en begrepen voelen.

Ruim 1 op de 5 Vlaamse jongeren wordt beschouwd als mantelzorger en moet thuis een extra handje helpen omdat er iemand in de familie ziek of verslaafd is, of een (mentale) beperking heeft. De situatie waarin ze leven heeft een invloed op hun schoolprestaties. Ze komen vaker te laat, kunnen zich moeilijker concentreren door de vele kopzorgen, vinden geen tijd om hun huiswerk te maken … Samana wil deze jongeren ondersteunen en de scholencoaches kunnen daarbij helpen.  

Zou je je graag kandidaat stellen als scholencoach of wens je wat extra informatie over de functie? Bekijk dan de vacature.

belangen      0 reacties       06 december 2021

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties