Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Word scholencoach voor jonge mantelzorgers

Mantelzorgvereniging Samana werkt aan mantelzorgvriendelijke scholen en is in dat kader op zoek naar freelance scholencoaches. Een scholencoach ondersteunt en helpt een school om in één jaar tijd mantelzorgvriendelijk te worden. 

Om dit project op zo veel mogelijk scholen te realiseren is Samana op zoek naar meerdere freelance coaches die secundaire- en hogescholen helpen begeleiden naar een mantelzorgvriendelijke toekomst. De school moet een ondersteunende plek voor de jonge mantelzorgers worden, een plek waar ze zich veilig en begrepen voelen.

Ruim 1 op de 5 Vlaamse jongeren wordt beschouwd als mantelzorger en moet thuis een extra handje helpen omdat er iemand in de familie ziek of verslaafd is, of een (mentale) beperking heeft. De situatie waarin ze leven heeft een invloed op hun schoolprestaties. Ze komen vaker te laat, kunnen zich moeilijker concentreren door de vele kopzorgen, vinden geen tijd om hun huiswerk te maken … Samana wil deze jongeren ondersteunen en de scholencoaches kunnen daarbij helpen.  

Zou je je graag kandidaat stellen als scholencoach of wens je wat extra informatie over de functie? Bekijk dan de vacature.

belangen      0 reacties       06 december 2021

Tips bij hulp vragen

Vroeg of laat moet iedereen wel eens om hulp vragen. Niemand kan of weet alles. En mantelzorgers hebben vaak al …

beleving      0 reacties

Boekentip: Me-time, journal voor mantelzorgers

Hilde Vandebroek is mantelzorger voor haar ouders. Uit eigen ervaring weet ze dat mantelzorgers nood hebben aan ondersteuning om de …

vrije tijd      0 reacties