Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Word mantelzorgcoach en help andere mantelzorgers

Om (nieuwe) mantelzorgers nog beter te ondersteunen zoekt mantelzorgvereniging Samana ervaren (ex-)mantelzorgers die hun ervaring en kennis willen delen. In het voorjaar van 2022 organiseert de vereniging een opleiding tot ervaringsdeskundige mantelzorgcoach (EMC).

Jouw eigen ervaring als mantelzorger staat centraal. Je deelt je beleving en kennis om andere mantelzorgers te coachen en te ondersteunen. Daarnaast krijg je een opleiding om mantelzorgers te begeleiden. De opleiding is praktijkgericht waarbij theoretische kaders worden aangereikt ter ondersteuning om zelf aan de slag te gaan. Dankzij creatieve werkvormen zoals rollenspellen en oefeningen, stoomt Samana je klaar om de beste mantelzorgcoach te worden.

Om deel te nemen aan de opleiding wordt verwacht dat je:

  • zelf mantelzorger bent (geweest);
  • je vanop afstand kan reflecteren over je persoonlijke situatie en je kan inleven in het levensverhaal van anderen;
  • openstaat voor andere perspectieven;
  • wil groeien in ervaringsdeskunsdigheid en een lerende houding hebt, zowel ten opzichte van jezelf als naar anderen toe. 

De opleiding gaat door in Post X, Antwerpen Berchem en loopt van april tot juni 2022, met opleidingsdagen op maandagnamiddag. Samana biedt een interactief leerproces aan, waardoor de plaatsen beperkt zijn tot 10 deelnemers.

Heb je interesse?

Mail je motivatie voor 10/01/2022 door naar ilse.janssens@samana.be (02 246 47 94). De vacature vind je hier terug.

belangen      0 reacties       21 december 2021

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties