Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Zorgzame buurten in de kijker

In Holsbeek, bij Leuven, startte op 1 maart het project manteldorpen. Het project valt onder de koepel ‘zorgzame buurten’, een initiatief van Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke. In totaal zullen er tussen 2022 en 2024 een honderdtal projecten worden uitgedragen. 

Minister Beke wil ervoor zorgen dat mensen dankzij ‘zorgzame buurten’ comfortabel thuis of in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. En dat met de nodige hulp van buren, zorgverleners en anderen. Een mantelzorgdorp is slechts een onderdeel van ‘zorgzame buurten’. Holsbeek is voortrekker. De Welzijnsraad werkt samen met Lokaal Dienstencentrum De Sprankel, het gemeentebestuur en het OCMW. 

Met het project manteldorpen wil Holsbeek de verdoken mantelzorgers leren kennen en nieuwe mantelzorgnetwerken ontwikkelen. Met de middelen die ze van de overheid krijgt, gaat de gemeente een buurtregisseur aanstellen om de buurt te begeleiden en hun ideeën te ondersteunen. 

Je kan alle projecten per provincie hier ontdekken. 

Bron: Het Nieuwsblad

actua      0 reacties       10 maart 2022

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties