Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Zorgzame buurten in de kijker

In Holsbeek, bij Leuven, startte op 1 maart het project manteldorpen. Het project valt onder de koepel ‘zorgzame buurten’, een initiatief van Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke. In totaal zullen er tussen 2022 en 2024 een honderdtal projecten worden uitgedragen. 

Minister Beke wil ervoor zorgen dat mensen dankzij ‘zorgzame buurten’ comfortabel thuis of in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. En dat met de nodige hulp van buren, zorgverleners en anderen. Een mantelzorgdorp is slechts een onderdeel van ‘zorgzame buurten’. Holsbeek is voortrekker. De Welzijnsraad werkt samen met Lokaal Dienstencentrum De Sprankel, het gemeentebestuur en het OCMW. 

Met het project manteldorpen wil Holsbeek de verdoken mantelzorgers leren kennen en nieuwe mantelzorgnetwerken ontwikkelen. Met de middelen die ze van de overheid krijgt, gaat de gemeente een buurtregisseur aanstellen om de buurt te begeleiden en hun ideeën te ondersteunen. 

Je kan alle projecten per provincie hier ontdekken. 

Bron: Het Nieuwsblad

actua      0 reacties       10 maart 2022

Samana lanceert Mantelzorgpanel

Op deze Dag van de Mantelzorg lanceert mantelzorgvereniging Samana het Mantelzorgpanel. Heb je soms het gevoel dat er in de …

belangen      0 reacties

Boekentip: Me-time, journal voor mantelzorgers

Hilde Vandebroek is mantelzorger voor haar ouders. Uit eigen ervaring weet ze dat mantelzorgers nood hebben aan ondersteuning om de …

vrije tijd      1 reactie