Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Zes activiteiten voor mantelzorgers in mei

Deze maand start de zomer. Trek erop uit! Ontdek in onze kalender wat er allemaal te doen is. Wij selecteerden alvast zes activiteiten die zeker de moeite waard zijn!

1. Infomoment ‘Ik zorg voor iemand. Wat nu?’ – 14 mei – Turnhout

Een maatschappelijk werker van CM komt je wegwijs maken in de dienst maatschappelijk werk, tegemoetkomingen en diensten in de thuiszorg. Daarnaast krijg je concrete tips mee naar huis. Geraak wegwijs!

2. Workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ – 21 mei – Izegem

Samana maakte het boekje ‘Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen’, een boek vol ‘recepten’ en tips om mee aan de slag te gaan in je eigen mantelzorgsituatie. En nu zijn er ook workshops. Tijdens deze workshop leer je de ‘recepten’ en tips uit dit boek te gebruiken. Krijg tips!

3. Mantelzorgcafé – 23 mei – Sint-Joris-Winge

Een mantelzorgcafé is een plaats en een moment waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Met de ondersteuning van vrijwilligers is er ruimte voor heel wat gezelligheid, warme babbels en het uitwisselen van ervaringen. Ontmoet andere mantelzorgers!

4. Infomoment ‘Humor in de zorg’ – 23 mei – Dendermonde

Uit onderzoek blijkt dat lachen niet alleen goed voelt op het moment zelf, maar ook nog eens verbazingwekkende langetermijneffecten heeft op je gezondheid. En daarom hoort 'samen lachen en humor' ook thuis in een mantelzorgsituatie. Ga voor een vleugje humor!

5. Infomoment ‘Piekeren en loslaten’ – 28 mei – Londerzeel

Soms zit je met een probleem en blijf je er maar over malen. Tijdens dit infomoment krijg je uitleg over wat piekeren onderscheidt van 'gewoon nadenken' en waarom loslaten zo moeilijk is. Daarna krijg je tips en technieken aangeleerd om er anders mee om te gaan. Laat piekeren los!

6. Gespreksgroep ‘Veerkracht’ – 28 mei – Kessel-Lo

Tijdens deze bijeenkomsten word je uitgenodigd om rond een bepaald thema je verhaal te delen met anderen. Dit thema dient als rode draad, maar laat ook ruimte voor andere dingen. Het thema van deze bijeenkomst is 'veerkracht'. Praat mee over veerkracht!

actua      0 reacties       03 mei 2019

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties

De erkenning als mantelzorger met of zonder sociaal recht: nieuw sinds 01/09/2020

Veel mensen zorgen voor een zieke partner, een kind met een beperking, een hulpbehoevend familielid of een bejaarde buur. Sinds …

wetgeving financieel      0 reacties