Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Save the date: 23 juni is ‘Dag van de mantelzorg’

Naar jaarlijkse gewoonte staat 23 juni volledig in het teken van de mantelzorger. Het is een dag waarop mantelzorgers bedankt worden voor de zorg die ze opnemen. Dit jaar viert mantelzorgvereniging Samana de ‘Dag van de mantelzorg’ digitaal.

Het belooft een dag te worden boordevol interessante sessies, workshops en lezingen. Die kan je allemaal online en dus van thuis uit volgen. Het aanbod is heel gevarieerd. Hieronder vind je het programma:

9u30: 'Zorgenmeisje, levenslange mantelzorger'
Wanneer een zorgenkind in je gezin wordt geboren, staat je hele leven op zijn kop. Frauke schreef er een boek over en vertelt haar verhaal tijdens de online lezing.

11u: Verhalen, lichtjes in het donker
Marijke Goossens is vertelSter van 1001 verhalen en weeft sprookjes, sagen, mythes, magie en verbeeldingskracht tot wonderlijke vertelvoorstellingen. Ga zitten en laat je meevoeren!

13u: Spieren los met stoelyoga
Stoelyoga is een hele laagdrempelige vorm van yoga die door iedereen én op elk moment kan worden uitgevoerd. Zet je stoel klaar, Siel Van Eekert laat je een uurtje ontspannen.

14u30: Concert door Stijn Moekaers
Klaar voor een heerlijk zomers concert in je living? Ik strooi liedjes, melodietjes, dicht met taal een warm verhaal. Cocktail je mee, het digitale klinken? Zo ’team’ je echt mee, allemaal.

16u: Kookworkshop ‘Lekker, lang leven’
Njam-chef en diëtist Michaël Sels maken samen met mantelzorgers een lekker en gezond gerecht klaar. Kook mee vanuit je eigen keuken!

19u: Lezing 'Tijd maken voor mensen met dementie'
Mensen met dementie lijken onbereikbaar te zijn, maar er is hoopvol onderzoek. Kasper Bormans vertelt hoe je blijft communiceren met mensen met dementie.

20u15: Show met mentalist
Piet Kusters neemt je mee in een verhaal vol gedachten lezen en voorspellen, humor en ontspanning. Je wordt uit je comfortzone gehaald en krijgt er nieuwe energie voor in de plaats!

Inschrijven doe je per sessie en nog tot zondag 20 juni via: https://www.samana.be/dagvandemantelzorg/

Deelnemen is gratis.

actua      0 reacties       17 juni 2021

Oproep: Samana TV zkt. mensen met een droom

Ken je Samana TV al? Je leest er hier alles over. Wist je dat Samana TV dromen waarmaakt?Ben je geraakt …

beleving      0 reacties

Mantelzorger van de week: Liesbet

Liesbet zorgt, samen met haar zussen, voor haar papa van 81 jaar. Hoe ervaart Liesbet haar taken als mantelzorger? Wat …

mantelzorger van de week      1 reactie