Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Tijd voor mantelzorgvriendelijke scholen

17% van de schoolgaande jeugd is mantelzorger. Om aan die jonge mantelzorgers tegemoet te komen, richtte Samana op 16 mei het Scholennetwerk voor jonge mantelzorgers opDe bedoeling is om geëngageerde scholen te verenigen en te ondersteunen, zodat zij op hun beurt hun afwerking nog beter kunnen afstemmen op de noden van jeugdige mantelzorgers.

Mantelzorger zijn heeft altijd een impact op iemands leven, dat is bij de jeugd niet anders. Zij krijgen bovenop hun schoolse taken nog een hele resem andere verantwoordelijkheden die veel van hun leeftijdsgenoten niet ervaren. Het innoverende project ‘Samen naar een mantelzorgvriendelijke school’ wil kijken naar mogelijkheden om jonge mantelzorgers op school te ondersteunen. Het Scholennetwerk voor jonge mantelzorgers is daar alvast een uitloper van.

Elkaar inspireren

Scholen die zich succesvol hebben weten om te vormen tot ‘mantelzorgvriendelijke school’, worden in het Scholennetwerk voor jonge mantelzorgers verenigd en door Samana ondersteund. Op die manier kunnen de scholen elkaar inspireren en van elkaar leren. De lancering van het scholennetwerk vond plaats op donderdag 16 mei in het Vlaams Parlement. Hier kan je een reportage uit het VRT-journaal bekijken en hier kan je terecht voor verdere informatie.

actua      0 reacties       23 mei 2019

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties