Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Jos P.

zorgt voor partner met CVA

15 jaar geleden was ik 4 maand gehospitaliseerd in Roeselare en 2 maand in Gasthuisberg Leuven. Ik had een ernstig probleem met de pancreas. Mijn vrouw was iedere dag aan mijn zij : reisde dagelijks met de trein van Zedelgem naar Leuven. Wij zijn nu al 53 jaar samen. Daar ik nu terug gezond ben, is het mijn beurt om haar bij te staan !


8

Dragen Jos een warm hart toe:
Mieke . , Marleen V. , Frederik B. , Sonja L. , Jonas G. , Hilde D. , Gerd D. , Yumi C.

Update van 22/12/17

Korte historiek van hetgeen mijn vrouw Liesbeth overkwam :
- Op 4 jan 2017 vond ik haar : gevallen in de kelder. Mug was spoedig ter plaatse en zij werd overgebracht naar kliniek te Torhout met als diagnose CVA. Toen konden wij nog een gesprek voeren. Na 4 dagen kreeg ze een tweede CVA : rechter zijde verlamd en was alle communicatie compleet verbroken : afasie en incontinentie.
- Na 6 weken ging het naar Imbo Oostende voor een revalidatie van 4 maanden. Wij merkten op dat ze bijna alles begreep wat rond haar werd verteld. Ondertussen had ik voor haar een mooie, praktische slpk ingericht op GLV en kon ze opnieuw naar huis.
- Voor 2 maanden en met de hulp van een beetje thuiszorg heb ik de zorg volledig op mij genomen en was dat een van de mooiste perioden in mijn leven. Ik heb ook veel bijgeleerd. Maar mijn leeftijd van 77 jaar begon mij parten te spelen. Als men zijn partner verzorgt denkt men continu dat men haar nog tekort doet. Niet de handelingen zijn lastig maar de emoties kregen de overhand.
- Op aanraden van huisarts en vrienden is ze dan overgebracht naar het woonzorgcentrum Klaverveld Zedelgem. Iedere dag verblijf ik 2 à 3 uur bij haar en ben dan opnieuw haar persoonlijke mantelzorger. Met zo'n aanpak komen wij alle bij aan onze trekken. Haar dagen zijn met ups en downs. Er is toch ook al een kleine vooruitgang geboekt : met behulp van een logopediste heb ik na bijna 1 jaar opnieuw haar stem gehoord, het is haar gelukt om de weekdagen en maanden uit te spreken. (voor haar is dat zeer vermoeiend). Ook kan ze nu al 2 à 3 blz lezen in een boek met grote letters. Voorheen las ze zeer veel en hoofdzakelijk litteratuur in 4 talen. Niet te geloven welke schade die trombose heeft aangericht in haar hersenen.
Jos


8 | mensen      0 | Reacties