Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Lieve P.

zorgt voor partner met dementie

Het is mijn echtgenoot, in goede en slechte tijden. Jong-dementie op zich is al een heel moeilijk gegeven om mee om te gaan - voor alle partijen. Met veel vallen en weer opstaan hebben we een weg gevonden om er op een zo positief mogelijke manier mee om te gaan, vooral dankzij veel hulp en ondersteuning van anderen.


16

Dragen Lieve een warm hart toe:
Marc D. , Mieke . , Patrick Z. , Marleen V. , Maria M. , Rika H. , jozef D. , Jonas G. , Rudy A. , Sonja L. , willy o. , Mieke H. , Frieda v. , Lode V. , Darius Z. , Yumi C.

Marc V. liet een reactie achter

Een geval van FTD is voor verzorgend personeel volstrekt ondankbaar, in de zin van het wordt niet goed, behalve even een betere of minder slechte dag, een glimlach of een antwoord "neen" op de vraag "ben jij boos op mij?", of geheel uitzonderlijk "dank u". Iindien zelf fit, best zo veel mogelijk de dagelijkse zorg opnemen. Voldoende thuiszorgmateriaal ( google ook "tweedehands" spullen, geriatrische stoel enz. ) in huis halen en raad krijgen van professioneel ziekenzorgverlener. Het geeft een fijn gevoel zelf alle confort zorg te leveren aan de ongeneeslijk ziek partner te kunnen geven.


Patrick Z. liet een reactie achter

Omgaan met dementerende mensen is idd niet eenvoudig. Met mijn vader gaat het nu ook wat van kwaad naar erger, maar door dingen tesamen te doen, zie ik hem weer openbloeien.


Els S. liet een reactie achter

Hey Lieve, fijn dat je mensen om je heen hebt die je steunen. Persoonlijk haal ik energie uit de dingen die mijn moeder wel nog kan. Je leert gaandeweg accepteren dat dingen wegvallen en dat je moet leven in en genieten van 'het moment'. Dat is ook heel waardevol. Ik heb vroeger een heel jachtig leven gehad en eigenlijk is het noodzaak, maar ik besef nu dat het tegelijkertijd een GESCHENK is om te mogen en kunnen genieten van de kleine dingen. Ik wens jou en je echtgenoot heel veel mooie momenten toe.


Lieve P. liet een reactie achter

aangekomen - hartverwarmend :)